Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Endast 44 % av pojkar och 22 % av flickor når upp till den rekommenderade nivån av daglig rörelse. En utmaning i växande städer är att anläggningar för idrott glöms bort i planeringen. GUIF är en av många föreningar som känner av detta.
 
Svenska Styrkelyftsförbundet vill sprida sin verksamhet i landet och har just genomfört ett helgläger i Malå. Att starta upp en förening i styrkelyft är inte svårt. Det behövs egentligen bara vilja, skivstång, ställning, bänk och vikter.
 
Nu kan du nominera till John Enbergs stiftelse som delar ut två stipendier á 30 000 respektive 15 000 kr till ledare inom idrotten.
 
Den femtonde oktober är det ett år sedan #metoo startade. Ett upprop som snart följdes av idrottens #timeout. För att stärka samverkan för ökad jämställdhet bjuder Västebottensidrotten regelbundet in till frukostträffar med tema #timeout.
 
Idrotten kan erbjuda en bra väg in i samhället och vi har sett många goda exempel där föreningar i Västerbotten har gjort stor skillnad för många människor. Det finns fortfarande pengar att söka för föreningar som vill inkludera fler.
 
11 oktober kommer sportjournalisten Jonas "krönikör" Karlsson och Johan Öhman till Umeå för att prata om osunda kroppsideal och doping.
 
Nu är nomineringarna till Skellefteå Idrottsgala 27 oktober släppta. För att bli nominerad måste man vara skriven och/eller tävla för en idrottsförening i Skellefteå och nomineringarna har skickats in av föreningarna och juryn själva.
 
Med den stora aktivitetsdagen i Umeå, en turné med aktivitetsdagar i 7 kommuner där över 2 000 barn deltog och pep-talks för både ledare och yrkesverksamma har fler än någonsin engagerat sig i att skapa rörelserika barn.
 
För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar och Lyckseles högstadieelever har nu fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan. 
 

Sök idrottsstipendium

(2018-09-26 10:35)
Nu har idrottsföreningar möjlighet att söka stipendium om 100 000 kronor från Tore A Jonassons stiftelse som för första gången delar ut stipendier till idrotten.
 
Nu har det blivit dags att anmäla sig till årets SDF-konferens. Denna gång är temat "digitalisering" och vi håller till på Scandic Hotell i Skellefteå.
 
TTGU bjuder på tuff och utmanande träning, men alltid på individens nivå. Med den inställningen har de lockat ca 700 deltagare under 2018 – både motionärer och elit, för träning och tävling, i åldrarna 5 till 75 år. Robert Lindberg berättar mer om...
 
Vi tar upp ett ständigt aktuellt ämne som kan skapa skavsår mellan styrelsen och sektioner. Nämligen lagkassan. Vad gäller egentligen?
 
I Sveriges minsta kommun sjuder idrottslivet och det är barnen och ungdomarna själva som har tagit initiativet till utveckling.
 
Idrottens dag 2018 är en familjedag i den nya sporthallen på Morö Backe i Skellefteå. Vi bjuder in till en fartfylld dag där barn får prova på upp till 15 olika idrotter/aktiviteter arrangerade av Skellefteås föreningar och en rörelsebana.
 

Ullmax Webshop

 

Våra samarbetspartners

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 ICA Superteg


 Team Sportia

  CRAFT

 
 

Postadress:
Röbäcks SK - Skidor
Skravelsjövägen 86, Mikael Åhl
90440 Röbäck

Kontakt:
Tel: +46706981430
E-post: info@rsk.nu

Se all info